Адміністратор



Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника
Кваліфікаційні вимоги:
Повинен знати:
         Постанови, розпорядження, накази, інструкції та інші нормативні документи і керівні матеріали, які стосуються організації підприємства; організацію і зміст роботи керівника; організаційну структуру управління підприємства; права і обов’язки працівників, режим їх роботи; правила та методи організації процесу обслуговування відвідувачів; правила користування технічним засобами оброблення документів, усної та писемної документаційної інформації, основи комп’ютерних інформаційних технологій; технологічні процеси оброблення інформації; стандарти систем організаційно-розпорядчої документації; ділову мову асортимент послуг, що реалізуються; основи маркетингу; принцип планування і оформлення приміщень, вітрин, організація реклами; основи естетики, етики, психології і обслуговування відвідувачів, основи галузевої економіки, економічні досягнення для успішного виконання знань і обов’язків, організації праці і управління; основи трудового законодавства; правила внутрішнього трудового розпорядку.
Повинен уміти:
      Забезпечувати роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів. Створювати для них комфортні умови. Здійснювати контроль за збереженням матеріальних цінностей. Консультувати відвідувачів з питань наявних послуг. Вживати заходів щодо запобігання і ліквідації конфліктних ситуацій. Розглядати претензії, пов’язані з незадовільним обслуговуванням відвідувачів, і вживати відповідних організаційно-технічних заходів. Здійснювати контроль за раціональним оформленням приміщень, стежити за оновленням і станом реклами у приміщеннях і на будівлі. Забезпечувати чистоту і порядок в приміщеннях і на прилеглих до них територіях. Контролювати додержання робітниками підприємства, установи, організації трудової і виробничої дисципліни, правил і норм охорони праці, вимог виробничої санітарії і гігієни, протипожежного захисту. Інформувати керівництво підприємства, про наявні недоліки в організації обслуговування відвідувачів, вживати заходів щодо їх ліквідації, здійснювати контроль за виконанням працівниками вказівок керівництва підприємства.

Загально професійні вимоги
Повинен:
а) раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;
б) додержуватись норм технологічного процесу;
в) не допускати браку в роботі;
г) знати й виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища. Додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
д) використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії. Повені тощо);
є) знати інформаційні технології.

 Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться у системі професійно-технічної освіти:
Повна загальна середня освіта по закінченні навчання. без вимог до стажу роботи.

 Сфера професійного використання випускника :
Роботи, які є загальними для всіх видів економічної діяльності.
Організація сфери обслуговування відвідувачів;
Організація і контроль за раціональним використанням приміщень;
Організація і контроль за дотриманням робітниками трудової і виробничої дисципліни.
Роботи, характерні для офіс-менеджерської діяльності.

 Специфічні вимоги:
 Вік: по закінченні терміну навчання – не менше 18 років.
 Стать: жіноча, чоловіча.
 Медичні обмеження


Робоча навчальна програма з виробничого навчання 


Назва теми
Кількість годин

І. Виробниче навчання

1
Вступ. Ознайомлення з виробництвом
6
2
Безпека праці
6
3
Екскурсія на робочі місця адміністратора.
12
4
Відпрацювання навичок офіс-менеджера з питання організації праці.
12
5
Кадрова служба.
18
6
Планування у роботі адміністратора.
12
7
Вироблення практичних навичок управління персоналом.
54
8
Обслуговування відвідувачів.
60

Всього годин:
180

І. Виробнича практика

1.
Ознайомлення з робочими місцями на підприємстві. Техніка безпеки при роботі на підприємстві. Інструктаж з охорони праці та пожежної безпеки
8
2.
Самостійне виконання робіт адміністратора
160

Кваліфікаційна пробна робота


Всього годин:
168

Разом:
348







Немає коментарів:

Дописати коментар